Ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice potvđujete da ste suglasni s našim korištenjem kolačića. Saznajte više ovdje »

Ažurirali smo naša Pravila zaštite osobnih podataka. Kliknite ovdje da biste ih pročitali.

Pikantni složenac od ribe

Za 4 osobe
Print
Pikantni složenac od ribe

Sastojci:

  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 šalica luka narezanog na kockice
  • 1/2 šalice grubo sjeckane crvene paprike
  • 1/2 šalice grubo sjeckane zelene paprike
  • 3/4 šalice grubo sjeckanih gljiva
  • 2 česna češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 šalica pilećeg temeljca s malim sadržajem soli
  • 2 konzerve sjeckanih rajčica od 400 g
  • 1/2 čajne žličice mljevenog kumina
  • 1/2 čajne žličice kajenske paprike|/li>
  • 1 lovorov list
  • 250g kuhanih kozica (svježih ili smrznutih), oguljenih i očišćenih
  • 150g svježih ili smrznutih Jakobovih kapica
  • 1 jušna žlica sjeckanog peršina
  • Sol i papar prema ukusu

Upute:

U velikom loncu za juhu ugrijati maslinovo ulje na srednje jakom plamenu, Dodati luk, papriku, gljive i češnjak i uz često miješanje kuhati 8-10 minuta. Dodati pileći temeljac, rajčice, kumin, kajensku papriku, sol, papar i lovorov list. Kuhati otkriveno na laganoj vatri 30 minuta uz povremeno miješanje. Dodati kozice i školjke u umak, pokriti lonac i na laganoj vatri kuhati još 10-15 minuta, ovisno o veličini školjaka, dok školjke ne budu kuhane i jelo dobro ne provri. Na kraju po potrebi dodajte začine, izvadite lovorov list i prije posluživanja umiješajte list peršina.

Hranjive vrijednosti po porciji:

Kalorije Proteini Masti Ugljikohidrati
215 23 g 5 g 21 g


hr-HR | 14.12.2018. 5:44:32 | NAMP2HLASPX04