Zimske muke

Print
Zimske muke

U svakom godišnjem dobu zdrava koža je najvažnija za dobar izgled i samopouzdanje. U hladnim mjesecima možda je teže postići zdrav izgled kože, no besprijekoran izgled ipak je moguć uz ovih 6 savjeta za rješavanje zimskih muka s kožom...

Kako zrak na sjevernoj polutki postaje sve hladniji, mnogi od nas počinju primjećivati promjene na svojoj koži. Zimi u zraku ima manje vlage, a grijanje u prostorijama može dehidrirati kožu, pa je zato važno primjereno njegovati kožu zimi kako bi zadržala svoj blistav izgled.

1. pravilo za njegu kože zimi: Dobra hidratacija

U toplijim mjesecima automatski pijete više tekućine. Nemojte smanjivati svoj unos vode samo zato što je vani hladnije! Možda ne žudite za ledenom vodom kao što je to slučaj ljeti, ali voda sobne temperature ili osvježavajući topli čaj omogućit će primjeren unos tekućine.

2. pravilo za njegu kože zimi: Njegujte usnice

Ispucane usnice zimi ne samo da ne izgledaju lijepo, već mogu i boljeti na jako niskim zimskim temperaturama, a da ne govorimo kako ni jedan ruž neće izgledati lijepo na njima! Zaštitite usnice hidratantnim balzamom koji sadrži zaštitni faktor.

3. pravilo za njegu kože zimi: Zaštitite se od sunca

Niže temperature ne znače da nema UV zraka, zato nemojte zaboraviti na zaštitu od sunca samo zato što je zima. Ako vam treba dodatna hidratacija, koristite hidratantne zaštitne kreme ili na svoju hidratantnu kremu nanesite kremu za zaštitu od sunca.  

4. pravilo za njegu kože zimi: Ne zaboravite na ruke

Baš poput kože na usnama i koža na vašim rukama je tanka i nježna, pa postoji opasnost da će se početi ljuštiti kod niskih temperatura. Za hladna vremena češće koristite kremu za ruke za hidrataciju. Korisno je da sa sobom uvijek imate malo pakiranje kreme za ruke, ili jednostavno uvijek držite jednu kremu za ruke u uredu, u automobilu i u torbici. I ne zaboravite na rukavice – kada ste vani, ne samo da će vas zagrijati, nego će i zaštititi kožu ruku od niskih temperatura!

5. pravilo za njegu kože zimi: Koristite primjerenu kozmetiku

Jeste li već primijetili kako je zimi teže ravnomjerno nanijeti tekući puder ili rumenilo? Razlog tome je činjenica da koža zimi obično bude suha, pa na nekim dijelovima dolazi do ljuštenja. U takvim situacijama najprije nanesite podlogu koja će omogućiti ravnomjernije nanošenje pudera. Tonirane hidratantne kreme istovremeno će koži dati potrebnu vlažnost i ujednačiti ten, a pri tome neće isušivati kožu. Kada zimi odabirete kozmetiku, tražite hidratantne proizvode (npr. rumenila u obliku kreme i tekuće podloge za puder).

6. pravilo za njegu kože zimi: Razmislite o različitim proizvodima u različita godišnja doba

Potrebe vaše kože mogu se drastično mijenjati ovisno o godišnjem dobu, naročito ako živite u području s ekstremnim temperaturnim razlikama (ili razlikama između vanjske temperature i temperature u grijanim prostorijama). Samo vi znate što odgovara vašoj koži. Primjerice, ako vam je koža zimi više suha, probajte koristiti hidratantne proizvode za sve – od čišćenja lica do dekorativne kozmetike).

hr-HR | 25.1.2020. 4:49:18 | NAMP2HLASPX01