Kako jednostavno do zdrave i lijepe kože

Print
handsome-skin

Čišćenje

Ako ne možete naći vremena ni za što drugo, kožu lica svakako morate očistiti. Dečki, ne brinite – čišćenje je samo ljepši naziv za obično umivanje. Lice treba očistiti svakog jutra i svake večeri prije spavanja. To što ne možete vidjeti prljavštinu na koži ne znači da je nema. Sjetite se čemu ste svakodnevno izloženi: zagađenju u zraku, ispušnim plinovima, duhanskom dimu, čak i osvježivačima zraka. Sve te sitne čestice mogu dospjeti na vašu kožu i naštetiti joj, zato ih treba isprati.
No, to ne znači da možete posegnuti za ispucalim starim sapunom. Obični sapuni obično su prepuni deterdženta i dezodoransa i mogu izuzetno štetiti koži i dehidrirati je. Zato trebate dobro sredstvo za čišćenje kože lica. Muškarci obično imaju masniju kožu od žena, pa zato za najbolje rezultate nađite sredstvo za čišćene namijenjeno normalnoj do masnoj koži. Upamtite, ako kožu lica ne čistite svakoga dana, nečistoće i prekomjerna masnoća mogle bi vam začepiti pore i izazvati upalne reakcije.

Njega

Znakove starenja najprije počinjemo primjećivati oko očiju. Nažalost, upravo je to dio lica koje muškarci često zanemaruju. Koža oko očiju nema znojnih niti lojnih žlijezda, pa je zato izuzetno podložna dehidraciji koja može izazvati nastanak tankih linija i bora. Koža oko očiju je izuzetno meka i tanka, pa se na njoj mogu pojaviti linije od mrštenja, koje se brzo mogu razviti u ružne bore. Što učiniti? Odmah uzmite hidratantnu kremu za kožu oko očiju. Dovoljno je svakodnevno utapkati samo malo te kreme oko očiju i koža će biti hidratizirana, glatka i zaštićena. Kremu za kožu oko očiju koristite svakog jutra i svake večeri prije spavanja, nakon čišćenja kože.

Hidratacija

Hidratantne kreme mogu nevjerojatno utjecati na izgled kože kod muškaraca. Muškarcima je zapravo hidratantna krema potrebnija nego većini žena jer se većina muškaraca svakodnevno brije. Svaki puta kada prijeđete britvicom preko kože, ne samo da skidate bradu, već i ulja koja trebaju vašoj koži. I što učinite nakon toga? Vjerojatno nanesete neki losion nakon brijanja na bazi alkohola, od kojeg koža peče. Alkohol dodatno dehidrira kožu. Koje je rješenje? Hidratantna krema. Odaberite hidratantnu kremu koja sadrži zaštitni faktor, kako biste kožu lica zaštitili od štetnih sunčevih zraka. Izloženost suncu bez zaštite izaziva starenje kože, nastanak tankih linija i bora, kao i rak kože.
Vidite, gospodo, stvarno je vrlo jednostavno. Ako svakodnevno napravite ove tri jednostavne stvari, svakako ćete primijetiti promjenu u svojem izgledu. To su tri jednostavna koraka do zdrave i lijepe kože.

hr-HR | 25.1.2020. 4:49:23 | NAMP2HLASPX04