Novogodišnje odluke za ljepšu kožu

Print
NY_skin_resolution_100x100
Evo nekoliko praktičnih i djelotvornih novogodišnjih odluka koje će Vam pomoći ne samo za bolji fizički izgled, nego i za samopouzdanje i ukupnu dobrobit: 

Potrudit ću se da se svake noći dobro naspavam!
Dovoljno sna svake noći uvelike koristi i umu i tijelu. Ako smo neispavani, moguće je da ćemo biti razdražljivi, da će nam govor biti usporen, da će naše emotivne reakcije biti neprimjerene i da nećemo biti u stanju obavljati više poslova odjednom. Neka istraživanja upućuju na to da nedostatak sna može utjecati na našu tjelesnu težinu, pamćenje i imunosni sustav. No, ne zaboravite: kada je riječ o ljepoti, ne zove se slučajno “Beauty Sleep” (san za ljepotu). Kada se ne naspavamo koliko treba, često u organizmu imamo povišenu razinu hormona stresa. A povišena razina hormona stresa u organizmu može izazvati upale. Ako govorimo o koži, to znači da bismo mogli ubrzati znakove starenja. Nedostatak sna isto tako može izazvati pogoršanje postojećih problema s kožom kao što su akne. Kada smo umorni, to se vidi na našoj koži – može izgledati dehidrirano, izgubiti mladenački sjaj i djelovati beživotno.  Upamtite, dok spavamo, mišići lica se opuštaju, a to je dobro jer se tako mogu izgladiti tanke linije i sitne bore. Nakon kvalitetnog sna nakon buđenja se osjećamo i izgledamo svježije. Zato odlučite da ćete se svake noći dobro naspavati – radi općeg zdravlja, ali i radi izgleda!

Svakoga dana na lice i tijelo ću nanijeti hidratantnu kremu!
Ovo je jednostavna odluka, a koristi od nje biti će ogromne. Nakon kupanja ili tuširanja nekoliko minuta posvetite nanošenju hidratantne kreme od glave do pete. Hidratantnu kremu najbolje je nanositi dok Vam je koža još vlažna, jer će se tako sačuvati prirodna vlažnost kože. Hidratantne kreme i losioni izuzetno su korisni jer koža neće zatezati i bolje će izgledati. Suha, perutava ili beživotna koža ne izgleda niti mladenački niti zdravo. A kožu mogu isušiti dugotrajna tuširanja vrućom vodom, prejaki sapuni, pa čak i vremenski uvjeti. Ako svakoga dana odvojite tek koju minutu da biste koži osigurali toliko potrebnu vlažnost,  uvelike ćete poboljšati njen izgled. I ne zaboravite, kada izlazite iz kuće važno je koristiti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom 30 koja štiti i od UVA i od UVB zraka, kako biste svoju kožu zaštitili od štetnog djelovanja sunčevih zraka. Zato ne štedite na hidratantnoj kremi – nanesite je na stopala, noge, ruke, laktove i naročito na lice – biti će to novogodišnja odluka u kojoj ćete uživati!

Odbacit ću loše navike u ime ljepote!
Mnogo je onih koji početak nove godine smatraju savršenim vremenom za odbacivanje loših navika. Pušenje, prekomjerno konzumiranje alkohola, premalo kretanja i previše loše hrane – sve su to navike kojih se mnogi žele riješiti. Te navike mogu negativno utjecati na naš izgled, naročito na našu kožu. Zato, ako ih možete odbaciti radi ukupnog zdravlja i radi boljeg izgleda, možda ćete se moći pridržavati tih odluka čitave godine. Zašto bismo trebali odbaciti upravo te navike? Pušenje crpi kisik iz naših stanica što za posljedicu može imati pojavu preranog starenja. Previše alkohola može dehidrirati kožu i oduzeti joj potrebne nutrijente. Redovnim vježbanjem ne samo da zatežemo tijelo, nego i kožu. Još jedan ključan čimbenik je prehrana – kaže se: «ono smo što jedemo». Dakle, važno je odbaciti lošu hranu i umjesto nje jesti voće i povrće. Razmislite o svojim lošim navikama i o njihovim učincima na čitavo tijelo – kada to osvijestite, veća je vjerojatnost da ćete ih odbaciti.

Osobno volim Novu godinu jer je ona savršeno vrijeme za novi početak. Provjerite svoju kozmetiku i proizvode za njegu kože i kose, pa bacite one koje neko vrijeme niste koristili. Dobro provjerite rokove valjanosti i bacite sve proizvode kojima je istekla valjanost. Iz svojih torbica i sportskih torbi izbacite sve stare ruževe i losione koji tu stoje godinu dana. Pobrinite se da nadopunite sve svoje omiljene proizvode, kako biste mogli dobro početi novu godinu. Ove godine potrudite se da poboljšate svoje ukupno zdravlje – iznutra i izvana! Svima želim sretnu Novu godinu i upamtite: Što smo zdraviji, to smo ljepši!

Napisala stručnjakinja za ljepotu, Jacquie Carter. Jacquie je direktorica za prehranu izvana u Herbalifeu.
hr-HR | 5.12.2019. 15:20:28 | NAMP2HLASPX04