Kako izgledati najbolje moguće u svakoj životnoj dobi

Print
look_best

Njega kože u tridesetima

U tridesetim godinama mogli biste početi zamjećivati tragove starenja. Koža počinje gubiti kolagen i elastina pa bi se na licu moglo pojaviti nekoliko tankih linija. Možda ćete trebati promijeniti način njege kože i početi koristiti više hidratantnih proizvoda.

Obično ćete u ovo vrijeme početi primjećivati znakove starenja i u području oko očiju. Upravo zato biste u tridesetima trebali početi koristiti dodatne proizvode namjenjene njezi oko kože oko očiju.

Njega kože u četrdesetima

U četrdesetima se žene najčešće žale na neujednačenu boju kože. Uzrok može biti previše izlaganja suncu, uslijed čega se na pojedinim mjestima na koži pojavljuju takozvane staračke pjege (zato redovito koristite proizvode za zaštitu kože od sunca!). Promjena boje može biti i posljedica trudnoće, jer nekim ženama nakon trudnoće ostaju mrlje na koži – melazma (koja se naziva i maska trudnoće).

U ovom desetljeću života dolazi i do hormonalnih promjena i mogućeg početka menopauze, to sve utječe, na kožu i ona gubi svoj mladenački izgled. Zato je najbolje da posjetite svojeg dermatologa, kako bi vam pomogao savjetom i eventualnim tretmanom kože koji će pomoći da se osjećate i izgledate najbolje moguće.

Mnogo je žena u četrdesetim godinama koje su uvjerene da dobro njeguju svoju kožu, pa su nesretne ako uvide da će možda biti potrebne neke promjene. Srećom, i male promjene mogu biti dovoljne da se prilagodite novim potrebama svoje kože, tako da već u nekoliko tjedana možete opet biti sigurni da je pravilno njegujete.

Njega kože u pedesetima – i dalje

Ono što je bitno kod njege kože dok starimo je hidratacija. Kada uđete u pedesete godine, koža gubi svoju elastičnosti i moguće je da ćete primijetiti da koža izgleda obješeno. Iako ne možete vratiti vrijeme, možete se pobrinuti za stalnu hidrataciju svoje kože i cijelog organizma.  

hr-HR | 25.1.2020. 4:45:50 | NAMP2HLASPX01