Kako njegovati masnu kožu

Print
customer-newsletter-feb2018-4

Odaberite proizvod za čišćenje namijenjen masnoj koži

Zdrava njega kože uvijek počinje s čišćenjem. Odaberite proizvod za čišćenje namijenjen masnoj koži i isperite ga toplom vodom dva puta dnevno – ujutro nakon buđenja i uvečer prije spavanja.

Koristite podlogu za puder

Odaberite podlogu koja koži daje mat izgled i smanjuje masni sjaj. Bez prekomjerne masnoće lakše ćete nanijeti puder. Danas podloge za puder sadrže odlične sastojke i više im nije jedina funkcija olakšati nanošenje pudera. Potražite podloge s antioksidantnim vitaminima, koji će vašu kožu zaštititi od slobodnih radikala.

Zaštita od sunca i dalje je obvezna

Nikako ne smijete zaboraviti zaštitu od sunca. Iako se prije činilo da su sredstva za zaštitu od sunca najveći neprijatelj masne kože, više nije tako. Proizvodi za zaštitu od sunca napredovali su i sada se brže suše na koži. Neki od njih sadrže manje ulja i matiraju kožu, pa ona više ne izgleda masno i sjajno. Štoviše, neki od  proizvoda sa zaštitnim faktorom na koži djeluju kao da ste stavili lagani puder, a to je odlično za masnu kožu. U svakom slučaju, zaštita od sunca izuzetno je važna kako bi koža ostala zdrava i mladenačka. Zato pronađite proizvod koji vam najviše odgovara.

Nemojte pretjerivati

Svima nam je teško odrediti koliko točno proizvoda treba nanijeti na kožu. Kada je riječ o serumu, dnevnoj ili noćnoj kremi, većini nam je dosta staviti količinu veličine zrna graška.  Pretjerivanje s kremama i serumima moglo bi pojačati sjaj masne kože.

Jednostavan savjet kako osigurati da koristite upravo onoliko proizvoda koliko je potrebno: Stavite pet točkica kreme na čelo, nos, bradu i obraze. Zatim je jednostavno razmažite pokretima prema gore i prema korijenu kose. Ostavite da se posuši. Ako vam se nakon toga čini da negdje trebate još proizvoda, nanesite još malo. Svakodnevno nanosim svoje kreme na taj način i iz nekog razloga uvijek trebam još malo hidratantne kreme na lijevoj strani čela. Sigurna sam da je taj dio mog lica najviše izložen suncu dok vozim, pa je zato s godinama došlo do oštećenja.

Stavite masku od gline

Korištenje maski može biti jako korisno u borbi s masnom kožom. Maska vam ne treba svakoga dana, već otprilike jednom tjedno, a koristi za kožu bit će nevjerojatne. Osobno mi je najdraža bentonitna glina jer odlično upija masnoću i nečistoće i tonira kožu. Takva maska uklonit će s  kože ulje, nečistoću i odumrle stanice. Tako ćete spriječiti začepljenje pora, koje izaziva nastanak mitesera i prištića. Dobra maska od gline trebala bi isto tako stisnuti pore.

Još savjeta za njegu masne kože

• Svakog jutra i svake večeri prije spavanja nanesite tonik bez alkohola.
• Uvijek imajte pri ruci upijajući papir ili puder za uklanjanja prekomjernog ulja na koži.
• Nemojte koristiti previše proizvoda ili prevelike količine proizvoda. Potražite hidratantnu kremu ili serum koji sadrže zaštitu od sunca, kako ne biste morali nanositi dodatni sloj kreme.
• Kada birate kozmetiku, uvijek imajte na umu da vam treba nešto što matira kožu. Koristit će vam proizvodi koji pomažu u upijanju masnoće ili ublažavaju sjaj masne kože.
• Ulje na koži nije samo po sebi loše – u svakom slučaju, ublažava pojavu tankih linija i bora. No, kada je ulja previše, koža počinje izgledati masno, a tu si možemo pomoći onako kako sam navela u prethodnim savjetima.

hr-HR | 5.12.2019. 15:21:09 | NAMP2HLASPX04