Kako jednostavno postići prirodan izgled

Print
natural_look

Početak svega je svježe i čisto lice. Odaberite proizvod za čišćenje koji najviše odgovara vašem tipu kože. Temeljito isperite toplom vodom. Uzmite čist ručnik i tapkanjem osušite kožu. Pri tome provjerite jeste li uklonili sve ostatke šminke i pudera. Čak i najmanji tragovi šminke koju niste uklonili – naročito oko očiju – mogu narušiti vaš izgled. Zato po potrebi koristite i sredstvo za uklanjanje šminke.

Eksfolijacija i hidratacija  

Još jedna stvar s kojom ne možete promašiti je dobra eksfolijacija. Kada uklonite odumrle suhe stanice, ne samo da će koža dobiti mladenački sjaj, već će i proizvodi za njegu kože bolje prodirati i djelovati. A što je najbolje, lakše ćete nanijeti make up i on će tijekom čitavog dana izgledati svježije. Koža kojoj nedostaje vlage izgleda umorno i sivo. Svakako koristite dnevnu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom – kožu ćete hidratizirati i zaštiti od sunca. Prije spavanja koristite bogatu hranjivu kremu za lice.

Izbjegavajte teški make up

Kada želite istaknuti svoju prirodnu ljepotu, manje je uvijek više. Želite li decentan izgled, nemojte koristiti tekući puder – radije uzmite toniranu hidratantnu kremu. Vrhovima prstiju nanesite je na manjim područjima, počevši od sredine lica prema rubovima lica. Ako ipak želite koristiti tekući ili kompaktni puder, pažljivo ga nanesite kistom, potezima od sredine lica prema rubovima. 

Bronzer i rumenilo

Bronzer i/ili rumenilo koristite kako biste naglasili dijelove lica. Bronzeri koži daju izgled lagane preplanulosti. Odlični su za naglašavanje prirodnosti lica. Bronzer možete nanijeti u tankom sloju uz T-zonu i jagodične kosti ili na čitavo lice. Bronzer u tankom sloju nanesite na one dijelove lice koji su najčešće izloženi suncu – most nosa, jagodice i čelo. Bronzer možete koristiti umjesto rumenila, ali isto tako možete staviti vrlo tanki sloj rumenila preko bronzera. Najvažnije je imati na umu da kod bronzera naročito vrijedi pravilo: manje je više. 

Iluminatori (posvjetljivači)

Iluminatori ili highlighteri sadrže reflektirajuće sastojke poput mica praha ili drugih minerala koji reflektiraju svjetlo. Nanosite ih velikim Kabuki kistom ili kistom za puder. Počnite s vrlo malom količinom, pa je po potrebi povećajte. Ako niste sigurni koje dijelove lica je najbolje naglasiti, stanite na prirodno svjetlo i provjerite koji dijelovi lica hvataju najviše svjetla.  Možda su to jagodične kosti, most nosa ili brada. Naglasite upravo te dijelove. Osobno uvijek stavim malo posvjetljivača iznad gornje usnice.

Korektor

Prije svega se pobrinite da korektor odgovara boji vaše kože. Za područje ispod očiju možda će vam trebati malo svjetlija nijansa, ili pak možete koristiti korektor koji ima plavičastu nijansu. Pri tome imajte na umu da korektor treba nanijeti samo na mrlje i crvena područja, a ne oko njih, kako bi se izbjegao halo efekt. Nanesite nježno i stopite s okolnom kožom, kako biste izgledali prirodno. Kod nanošenja vršcima prstiju i kistom za korektor uglavnom se postižu jednako dobri rezultati.

Make up za oči

Olovku za oči i maskaru koristite vrlo decentno. Upadljiv tekući liner nikako se ne uklapa u prirodan izgled. Umjesto njega zato koristite olovku za oči baršunasto smeđe boje i iscrtajte liniju između trepavica i na donjem rubu kapka, tako da s četkicom nježno podignete kapak i iscrtate liniju uz donji rub trepavica. Moj omiljeni savjet: uvijačem uvijte trepavice i zatim nanesite maskaru.

Obrve

Posebnu pažnju poklonite obrvama. Oblikujte ih i počupajte suvišne dlačice. Laganim puderom za obrve i malom četkicom pažljivo ispunite praznine neupadljivom bojom koja odgovara prirodnoj boji vaših obrva. Na kraju četkicom nanesite gel kako bi obrve čitavog dana izgledale savršeno.

Usnice

Izbjegavajte upadljiva sjajila i kremaste ruževe za usnice. Umjesto toga koristite neutralno ili prozirno sjajilo i nemojte koristiti olovku. Ruž neka bude nekoliko nijansi tamniji od prirodne boje vaših usnica. Nanesite ruž, pričekajte nekoliko minuta, a zatim ga obrišite maramicom. Ruž će ostaviti malo boje koja izgleda kao vaše prirodne usnice, samo bolje. Moj omiljeni savjet je naći nijansu ruža koja odgovara boji mojeg jezika. Zvuči čudno, no djeluje potpuno prirodno!

hr-HR | 25.1.2020. 4:45:56 | NAMP2HLASPX01