Nekoliko jednostavnih savjeta za ljepšu kožu

Print
Try-these-easy-tips-for-better-skin

Prije svega se pobrinite da se uvijek dobro naspavate.

I za um i za tijelo izuzetno je korisno da se dobro naspavate. Ako smo neispavani, mogli bismo biti razdražljivi, usporeno govoriti, postati emocionalno tupi i biti nesposobni obavljati više stvari istovremeno. Neka istraživanja pokazuju da neispavanost  može utjecati na tjelesnu težinu, pamćenje i imunosni sustav. Sjetite se da s razlogom postoji sintagma “Beauty Sleep” – san za ljepotu.

Kada se ne naspavamo koliko treba, u našem organizmu se često povisi razina hormona stresa. A kada su razine hormona stresa visoke, može nastati upala. Kada je riječ o koži, to znači da bismo mogli ubrzati pojavu znakova starenja. Manjak sna osim toga može dodatno pogoršati neka od postojećih stanja kože poput akni.   Kada smo umorni i naša koža izgleda umorno. Može izgledati dehidrirano, izgubiti svoju mladenačku blistavost i sjaj. Ne zaboravite da se mišići lica opuštaju dok spavamo, što je dobro jer može pomoći u poravnanju eventualnih finih linija i bora. Ako se dovoljno naspavamo, probudit ćemo se odmorni – ne samo tako ćemo se osjećati osvježeno, nego ćemo tako i izgledati. Zato zbog svojeg zdravlja i svojeg izgleda jedna od vaših odluka neka bude da ćete se  uvijek dobro naspavati.

Svakodnevno koristite hidratantnu krema za lice i za tijelo.

Tu je odluku lako donijeti, a koristi će biti ogromne. Kada se otuširate ili okupate, odvojite još malo vremena i nanesite hidratantnu kremu ili hidratantno mlijeko od glave do pete. Ako to učinite dok vam je koža još vlažna, sačuvat ćete prirodnu vlažnost svoje kože. Hidratantna mlijeka i kreme izuzetno su korisne i ako ih koristite, koža će izgledati bolje i vi ćete se bolje osjećati u svojoj koži.

Suha koža, koža koja se ljušti ili koža koja izgleda sivo sigurno ne djeluje ni mladenački niti zdravo. Kožu može isušiti mnogo toga – između ostaloga i prejaki sapuni ili atmosferske prilike mogu negativno djelovati na kožu. Ako svakodnevno odvojite koju minutu za hidrataciju kože, uvelike ćete poboljšati njen izgled. I ne zaboravite, kada izlazite iz kuće, najbolje je koristiti hidratantno sredstvo sa zaštitnim faktorom 30 kako biste svoju kožu zaštitili od štetnog djelovanja sunčevih UVA i UVB zraka. Zato se nemojte ustručavati – hidratantno mlijeko ili kremu nanesite na stopala, noge, ruke, laktove i naročito na lice. Bit će to novogodišnja odluka koja će vam goditi!

Oslobodite se loših navika radi ljepote.

Mnogima od nas početak nove godine je savršeno vrijeme za oslobađanje od loših navika – ako ne vježbate ili ako jedete previše loše hrane, to su navike kojih se mnogi žele riješiti. Takve navike mogu negativno utjecati na vaš izgled, naročito na vašu kožu. Ako se, dakle, odlučite osloboditi takvih navika za dobrobit svojeg zdravlja, ali i za bolji izgled, možda će vam biti lakše takvu odluku provoditi tijekom čitave godine.


 

hr-HR | 25.1.2020. 4:48:31 | NAMP2HLASPX01