Riješite se tamnih krugova oko očiju

Print
Riješite se tamnih krugova oko očiju

Imate li podočnjake i tamne krugove oko očiju? Ostaju li vam podočnjaci bez obzira koliko ste spavali? Mogu vam pomoći – pogledajmo kako se riješiti podbuhlosti kože ispod očiju!

Ne znam kako je kod vas, no postoje jutra kada se probudim i jedva se mogu prepoznati kada se pogledam u ogledalo. Jasno, to se obično događa nakon kasnovečernjeg izlaska. No, bez obzira na uzrok, nitko se ne voli probuditi i vidjeti podočnjake. S njima izgledamo umorni, pod stresom i – moram to reći ... STARI!

Četiri jednostavna savjeta za borbu protiv podbuhlosti kože ispod očiju:

  • Nastojte ne piti tekućinu najmanje 2-3 sata prije odlaska na spavanje. Upravo zadržavanje tekućine je najčešći čimbenik kod podbuhlosti kože ispod očiju. Naime, tu je koža vrlo tanka i nježna, pa od nakupljanja tekućine čitavo područje oko očiju može postati podbuhlo.
  • Izbjegavajte ravne jastuke! Proteklih nekoliko godina držim se jednostavne devize: Ako je jastuk pahuljast i mekan, ujutro mi koža oko očiju neće biti podbuhla! Naime, ravni jastuci omogućavaju zadržanoj tekućini da se skupi ispod naših očiju. Ako uzmemo puniji jastuk na kojem će nam glava biti malo uzdignuta, možemo spriječiti zadržavanje tekućine koje izaziva podočnjake.
  • Nastojte ograničiti unos alkohola i soli, jer oni izazivaju dehidraciju i mogu doprinijeti nastanku podbuhlih podočnjaka. Kada smo dehidrirani, tijelo je sklono zadržavati tekućinu – to je jedan od obrambenih mehanizama.
  • Veliku ulogu ima i običan umor. Svi mi previše sjedimo ispred računala i televizora. Moramo osigurati odmor i sebi i svojim očima. Upamtite, postoji razlog zašto postoji fraza “Beauty Sleep” (san za ljepotu) – zato je važno osigurati si dovoljno sna i zauvijek se riješiti tih podočnjaka!

Napisala stručnjakinja za ljepotu Jacquie Carter. Jacquie je direktorica za Prehranu izvana u Herbalifeu

hr-HR | 5.12.2019. 15:19:56 | NAMP2HLASPX04