Bilješke o ljepoti Jacquie Carter

Print
Spring_clean100x100

Jacquie daje jednostavne savjete kako da koža čitave godine izgleda zdravo.

Naporan rad
Zapravo, nije problem u napornom radu, već u previše vremena koje provodite u uredu. Najvjerojatnije  sjedite u zatvorenom prostoru i izloženi ste grijanju ili klimatizaciji. Kako vaša koža ne bi izgledala umorno, treba vam malo svježeg, nerecikliranog zraka. Utjecaj okoliša uz svakodnevni stres putovanja na posao, sastanaka i hektike zbog kratkih rokova mogu vašu kožu učiniti umornom i beživotnom. Zato je važno da svojoj koži (i sebi) osigurate predah.  Izađite na zrak, maknite se od svojeg računala i pobrinite se da kožu nanesete dosta hidratantne kreme, kako biste joj osigurali vlagu i zaštitu.

Čišćenjem do zdravog izgleda kože

Čistite kožu dva puta dnevno: svakog jutra i svake večeri prije spavanja, bez iznimke. To što koža izgleda čisto ne znači da je stvarno čista. Vjerojatno je prekrivena nevidljivim nečistoćama koje joj mogu naštetiti. Uklonite tu nečistoću.
Izbjegavajte obične sapune i koristite losione za čišćenje koji su nježni prema koži i namijenjeni vašem tipu kože.
Nikada nemojte brisati lice obiteljskim ručnikom za ruke. Ako nije potpuno čist, mogli biste na očišćeno lice prenijeti bakterije. Provjerite tako da pomirišete ručnik – ako ne miriše kao da je upravo opran, možda bi bilo dobro da uzmete čist ručnik.
Umivajte se uvijek mlakom vodom, ne smije biti niti prevruća niti prehladna. Ekstremne temperature mogle bi iritirati kožu i oštetiti je.
Najmanje jednom tjednom napravite peeling. Nježna eksfolijacija uklanja odumrle stanice s kože lica, pa je koža glatkija i blistavija. Kao i kod sredstva za čišćenje, i proizvod za peeling mora biti primjeren vašem tipu kože.
Povremeno si priuštite stručno čišćenje kože lica. Kao što odlazite zubaru na čišćenje zubi, i koži je potrebno dubinsko čišćenje. Učestalost dubinskog čišćenja ovisi o tipu vaše kože – posavjetujte se sa svojom kozmetičarkom.
Kada čistite kožu, budite nježni u predjelima oko očiju. Koža je najtanja upravo oko očiju. Zato budite posebno pažljivi.
 • Čistite kožu dva puta dnevno: svakog jutra i svake večeri prije spavanja, bez iznimke. To što koža izgleda čisto ne znači da je stvarno čista. Vjerojatno je prekrivena nevidljivim nečistoćama koje joj mogu naštetiti. Uklonite tu nečistoću.
 • Izbjegavajte obične sapune i koristite losione za čišćenje koji su nježni prema koži i namijenjeni vašem tipu kože.
 • Nikada nemojte brisati lice obiteljskim ručnikom za ruke. Ako nije potpuno čist, mogli biste na očišćeno lice prenijeti bakterije. Provjerite tako da pomirišete ručnik – ako ne miriše kao da je upravo opran, možda bi bilo dobro da uzmete čist ručnik.
 • Umivajte se uvijek mlakom vodom, ne smije biti niti prevruća niti prehladna. Ekstremne temperature mogle bi iritirati kožu i oštetiti je.
 • Najmanje jednom tjednom napravite peeling. Nježna eksfolijacija uklanja odumrle stanice s kože lica, pa je koža glatkija i blistavija. Kao i kod sredstva za čišćenje, i proizvod za peeling mora biti primjeren vašem tipu kože.
 • Povremeno si priuštite stručno čišćenje kože lica. Kao što odlazite zubaru na čišćenje zubi, i koži je potrebno dubinsko čišćenje. Učestalost dubinskog čišćenja ovisi o tipu vaše kože – posavjetujte se sa svojom kozmetičarkom.
 • Kada čistite kožu, budite nježni u predjelima oko očiju. Koža je najtanja upravo oko očiju. Zato budite posebno pažljivi.

  Pravilan redoslijed primjene proizvoda za njegu kože
  Njega kože ima određeni redoslijed koji osigurava najbolji rezultat. Zato je važno slijediti upute i preporuke za korištenje proizvoda. Prvi korak u njezi kože uvijek je čišćenje, zatim toniziranje, te nanošenje seruma i hidratantne kreme. Ako se ne pridržavate redoslijeda, riskirate opasnost od negativnog učinka ili eventualno nikakvog učinka. Primjerice, serumi mogu prodrijeti dublje u kožu od hidratantne kreme i zato ih treba nanijeti prije kreme. Ako serum nanosite preko hidratantne kreme, neće moći prodrijeti tako duboko i neće djelovati kako bi trebao. Ako proizvode ne koristite ispravnim redoslijedom, moglo bi doći do negativne reakcije. Zato za lijepu kožu proizvode uvijek nanosite preporučenim redoslijedom.

  Kada se sljedeći put pogledate u ogledalu i niste zadovoljni onim što vidite, sjetite se ovih pet jednostavnih koraka. Primijenite ih i provjerite ima li promjene. Trebate brinuti o svojoj koži, kako bi vaša koža mogla brinuti o vama. Upamtite, zdrava koža uvijek je najljepša.

  Ne zaboravite na prehranu
  Većina nas je svjesna koliko je važna zdrava prehrana.  Ispravna prehrana koristi čitavom tijelu i pomaže nam da izgledamo i osjećamo se najbolje moguće. Na vašoj koži odmah se vidi sve što se događa u vašem tijelu. Ako se pogrešno hranite, to će se odmah vidjeti na vašoj koži. Neće biti blistavog tena kojem svi težimo. Sve što unosite u organizam može utjecati na izgled vaše kože. Sljedeći put kada se zabavljate preko vikenda i možda previše popijete ili pušite, ujutro se dobro promotrite u ogledalu – sigurno ćete primijetiti značajnu promjenu u izgledu svoje kože.

  Napisala stručnjakinja za ljepotu, Jacquie Carter. Jacquie je direktorica za Prehranu izvana u Herbalifeu.

  hr-HR | 25.1.2020. 4:47:55 | NAMP2HLASPX04