7 savjeta za ljepotu ljeti

Print
7_Summer_Beauty_Tips

 Nemojte pretjerivati s boravkom vani

Ako se duže zadržavate na otvorenom, svakako se povremeno sklonite u sjenu. Zaštitite se od sunca sunčanim naočalama i šeširom s obodom, te usvojite naviku svakodnevnog korištenja zaštitne kreme. Tako biste se trebali štititi od sunca tijekom čitave godine.

Budite kreativni s frizurom

Duga kosa koja vam pokriva vrat može podići tjelesnu temperaturu za koji stupanj. Da biste to izbjegli, odaberite kraću frizuru. Ako to ne želite, podignite kosu u jednostavnu  visoku punđu ili odaberite neku varijantu klasične pletenice.

 Iskoristite hladnjak

Hladnjak ne mora služiti samo za čuvanje hrane. Ljeti u njemu možete čuvati i hidratantnu kremu i osvježavajuću vodicu za tijelo. Kada nanosite hladnu kremu i vodicu, momentalno ćete se osvježiti. Inače hidratantnu kremu i zimi možete čuvati u hladnjaku.

Ledom na akupresurne točke

Mala tajna za osvježenje na zabavi: svoj ledeni napitak ili kocku leda prislonite na zapešće ili na vrat. Ako rashladite te dvije točke, osjetit ćete se osvježenima kada vam je vruće, a time se smanjuje opasnost od otapanja makeupa.

Poprskajte se morskom solju

Za elastičniju kosu i suho vlasište koristite morsku sol. Ona djeluje kao prirodni učvršćivač i kosu čini valovitom i voluminoznom. Sprej s morskom solju možete naći u svakoj drogeriji, a možete ga pripremiti i sami.

Poprskajte lice

Za brzo osvježenje u vrućem danu poprskajte lice osvježavajućom vodicom. Momentalno će vas ohladiti i osvježiti. Za još veći užitak odaberite vodicu sa svojim omiljenim mirisom, npr. metvice, lavande ili nekog drugog aromatično bilja. Odmah ćete se osjećati osvježeno.

Pozorno birajte kozmetiku

Kod šminkanja nastojte postići opušteni izgled – tzv. smudged makeup. Za ljetno vrijeme savjetuje se manje šminke oko očiju, no želite li postići dojam, koristite olovke za oči i sjenila koja daju meke, zamrljane linije. Mat efekt ljeti odlično izgleda na usnicama, zato u vruće dane odaberite mat ruž za usne jer će on trajati duže od kremastog. Kada završite sa šminkanjem, poprskajte lice fiksatorom (sprejem za fiksiranje makeupa). Ako se poslužite ovim trikovima, ljudi će se diviti vašem izgledu i pitati se u čemu je tajna.

 

hr-HR | 5.12.2019. 15:20:12 | NAMP2HLASPX04