5 jutarnjih navika za ljepotu s kojima treba započeti svaki dan

Print
5_morning_beauty_habits_to_sta

Prije svega: Kako bismo mogli ustati 'na pravu nogu' i započeti svoj dan, tijelu trebamo dati dobro gorivo. A ključni nutrijent našeg doručka je protein. Doručkujemo li proteine, veća je vjerojatnost da nećemo dolaziti u napast jesti pogrešnu hranu tijekom jutra i da nećemo biti toliko gladni da bismo se prejeli za ručak.

Antioksidansi

Ono što nanosimo NA tijelo jednako je važno kao i ono što unosimo U tijelo. Zato redovno koristite proizvode za njegu kože bogate antioksidansima. Naime, slobodnih radikala ima posvuda: u zagađenju kojem smo svakodnevno izloženi, ali i u brojnim namirnicama koje jedemo. Čak i naš organizam stvara slobodne radikale. Zato svakoga jutra obavezno treba koristiti proizvode za njegu kože bogate antioksidansima. Prije nego izađete iz kuće, svakako kožu očistite, tonizirajte, nanesite serum i hidratantnu kremu, čak i zaštitnu kremu od sunca.

Bez vode nema života

Sigurno znate koliko je voda važna i da tijelu stalno treba hidratacija, no jeste li znali da je izuzetno važno ujutro piti vodu? Svaki sat sna bitan je za ljepotu, no to je istovremeno sat u kojem organizam ne dobiva vodu. Kada se probudite, tijelu treba hidratacija. Ako ste dehidrirani, jednostavno se ne osjećate optimalno. Zato usvojite naviku da nakon buđenja popijete veliku čašu vode. Ne samo da ćete tako hidratizirati tijelo, nego ćete i dan započeti kako treba.

Vježbanje prijepodne za opušteno poslijepodne

Ako uspijete redovito vježbati ujutro, uvečer ćete uživati u blagodatima takve vježbe. Odvojite malo vremena za brzu jutarnju šetnju, plivanje prije posla ili nekoliko krugova po kvartu na biciklu. Vježbanje ujutro može pomoći da kvalitetnije spavate. I ne zaboravite – s razlogom govorimo o 'snu za ljepotu'
Onaj dobar osjećaj koji vas obuzme poslije vježbanja najbolji je da dan započnete s poletom i u dobrom raspoloženju. Zato više nemojte odugovlačiti s ustajanjem – budilicu postavite na drugi kraj sobe, tako da morate izaći iz kreveta da biste je utišali. Zvuči kao mučenje? No, kada jednom osjetite sve blagodati jutarnjeg vježbanja, nećete požaliti!

hr-HR | 5.12.2019. 15:18:48 | NAMP2HLASPX04