4 jednostavna savjeta za njegu muške kože ljeti

Print
4_Simple_Steps_Keep_Men_Skin_Healthy

Svjesni smo da savršenu kožu ljeti žele svi, ne samo filmske zvijezde. I muškarci koriste ogledala i ponekad požele promijeniti nešto od onoga što vide u ogledalu. No, često se teško snalaze u ogromnoj ponudi različitih proizvoda za njegu kože. Za lijepu kožu ljeti zapravo ne trebate 100 proizvoda – dovoljno je da imate osnovne proizvode poput proizvoda za njegu lica nakon brojanja, proizvoda koji nema cvjetni miris, a ipak pomaže s borama, te nešto što će spriječiti prekomjerni sjaj masne kože.

Kod muškaraca većina problema s kožom lica ima veze s brijanjem i njegom kože nakon brijanja. Odaberite proizvode koji sadrže osvježavajuće sastojke poput ulja naranče, citrusa i grejpa. Nakon brijanja koristite proizvod koji ne sadrži alkohol. Na tržištu se nudi mnogo dobrih tonika koji ne sadrže alkohol i nude se u obliku spreja radi lakšeg korištenja. Oni nude hidrataciju bez iritacije kože nakon brijanja. 

Cvijeće je divan poklon, ali ni jedan muškarac ne želi mirisati kao cvijet. Upravo je sladak miris proizvoda za hidratantnu ponekad razlog da muškarci odustaju od pravilne njege kože. Kod odabira hidratantne kreme odaberite proizvod koji ima i dodatne prednosti poput zaštite od sunca i antioksidansa. Takvi će proizvodi vašoj koži dati potrebnu vlažnost i održavati je mekom, pa će fine linije i bore biti manje vidljive. Svakodnevna zaštita kože od sunca, odnosno UVA/UVB zraka spriječit će prerano starenje kože.

Svakako treba koristiti odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica, tonik i hidratantnu kremu, te jednom ili dva puta tjedno masku za lice, kako biste lakše uklonili nečistoće i odumrle stanice kože lice. Pri odabiru maske odaberite sastojke poput  bentonitne  gline, koja je poznata po svojoj izuzetnom sposobnosti uklanjanja nečistoća i apsorbiranja prekomjerne masnoće kože. Redovno tjedno korištenje maske za lice može pomoći regulirati lučenje ulja iz kože. Masku možete staviti nakon trčanja ili fitnessa ili dok plaćate račune preko interneta.

Ako u ljetnim mjesecima koristite ispravne proizvode za čišćenje kože, tonik bez alkohola, hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom i tjednu masku, koža će izgledati svježe i zdravo. Ako se ne snalazite u svemu ovome, pitajte za savjet. Dobro je i posavjetovati se s dermatologom, kako biste saznali što je najbolje za vašu kožu. Koža je prvo što ljudi primijete na vama i imate samo jednu priliku ostaviti dobar prvi dojam. Zato ovog ljeta – a i tijekom ostatka godine – uložite malo u njegu svoje kože. Trebat će vam samo nekoliko minuta i to je nešto što zaslužujete!

hr-HR | 25.1.2020. 4:46:25 | NAMP2HLASPX01